Side Show afgelast

Naar aanleiding van de maatregelen die gisteren tijdens de persconferentie zijn gepresenteerd, heeft de organisatie van de Valuasmusical het verdrietige besluit moeten nemen om de uitvoeringen van Side Show af te gelasten.

Side Show stond geprogrammeerd in theater De Maaspoort in Venlo van 2 januari tot en met 6 januari. Daarvoor is de uitvoering al twee keer verplaatst wegens coronabeperkingen.

Het Valuascollege heeft een lange musicaltraditie: Side Show is de twaalfde in de reeks. De musicals van het Valuascollege hebben zich in korte tijd ontwikkeld tot een hoogstaand amateurniveau. De vorige twee musicals, Cats (2017) en Titanic (2019), werden onderscheiden met een Amateur Musical Award: in de categorie Beste Vormgeving en Toneelbeeld en in de categorie Beste Ensemble Prestatie.

Direct na de persconferentie van zaterdagavond leek er nog ruimte te zijn voor uiteenlopende alternatieven, zoals streamen of verfilmen. Na kennis te hebben genomen van de exacte uitwerking van de coronabeperkingen, bleken ook deze alternatieven niet toegestaan.

We zijn trots op alle deelnemers en helpers achter de schermen die, ondanks alle moeilijkheden, zijn gebleven tot het einde.