2003 – FAME

Uitvoeringen

28 en 29 april 2003 in theater de Maaspoort in Venlo.

Liedjes

Dit vak is keihard
Zij kijkt nooit naar mij
Ik leef voor mijn dromen
Dus kijk nooit naar mij
Kijk naar mij/Fame
Hoe speel ik liefde
Dans op New York City
Lerarendiscussie/Dit vak is keihard (reprise)
Entr’acte
Het Shakespeare festival
Leer van wie je bent
Mabel’s gebed
Tyrones rap
Soms moet je hard zijn
Hoe speel ik liefde (reprise)
L.A.
Morgen
Fame

Bijzonderheden van onze productie:

Fame is de enige musical die geregisseerd werd door docente Nederlands Leny Theunis. Helaas is Leny Theunis inmiddels gestorven.

Een paar weken na de voorstellingen van Fame werden stukken uit deze musical opnieuw opgevoerd tijdens een show in Theater de Beejekurf in Venray. Tijdens deze culturele avond presenteerden de drie Venlose scholen samen met de twee middelbare scholen  uit Horst en Venray hun beste optredens. Er was helaas weinig publieke belangstelling, zodat het evenement in de volgende jaren niet herhaald werd. Na de voorstellingen werden we gevraagd een optreden te geven in de pauze van de Jocus leedjesaovend in de Maaspoort. Drie nummers werden door Wiel Hermans voorzien van een Venlose tekst: Ein leefdesscène, Fame en ……

Historie

De musical Fame is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jose Fernandez. De muziek kwam uit de pen van componist Steve Margoshes en de teksten van de nummers waren van Jacques Levy. De film Fame stamt uit 1990. De musical Fame ging in 1995 in première. De productie trok inmiddels meer dan 3 miljoen bezoekers. In het verenigd koninkrijk heeft Fame vier keer rondgetoerd. De musical stond in het Victoria Palace Theatre, Prince of Wales Theatre en Aldwych Theatre. In Nederland werd Fame door Joop van den Ende theaterproducties in het theater gebracht. Fame ging op 3 oktober 1999 in première in de Tilburgse Stadsschouwburg. Er werden daarna in totaal 211 voorstellingen gegeven. In 2004 werd een tweede Nederlandstalige versie op de planken gebracht, maar niet door Joop van den Ende.

Verhaal

De musical Fame is geïnspireerd op de Oscar-winnende film en de zeer succesvolle televisieserie uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Fame vertelt het bekende verhaal rond studenten aan de High school of Performing Arts in New York. In twee en een half uur tijd volgen de belevenissen van een aantal studenten, vanaf het moment dat ze auditie doen om toegelaten te worden, tot het moment dat ze afstuderen elkaar op. Het wordt een reis langs de mooie en minder mooie kanten van de artiestenopleiding met de nodige romances en teleurstellingen.

Schrijvende pers

Op woensdag 16 april 2003 stond het volgende artikel op de voorpagina van de Trompetter:

Op woensdag 23 april stond het volgende artikel op de voorpagina van het E3-Journaal

Op donderdag 24 april 2003 stond het volgende artikel in Dagblad de Limburger:

Op vrijdag 25 april 2003 stond het volgende artikel in de Trompetter: