2013 – ANNIE

Uitvoeringen

Annie werd op 14, 15 en 16 november 2012 opgevoerd in Theater de Maaspoort in Venlo

Liedjes

Ergens
Wat een keihard lot
Dom dier
Sandy
Meidengrut
Ik heb het nu al naar mijn zijn
Wij gaan naar de bios
Ze mag blijven
Teken hier
Morgen
Ik en mijn schaduw
Je kleedt je beter met een lach
Pak de poen
Iets dat ik miste
Ik wil geen dag meer zonder jou

Bijzonderheden van onze productie:

Er speelde een echte hond mee bij Annie. Het was de hond Pip van regisseur en creatief leider Jeroen Marcelissen. Het dier werd getraind en deed alles voor snoepjes.
We gaven ook weer twee basisschoolvoorstellingen waarbij een lesbrief hoorde.

Na de avondvoorstelling op 15 november raakte hoofdrolspeelster Kaylee Peters geblesseerd. Ze sloeg haar enkel om en verrekte haar enkelbanden. Zwaar ingetaped en met enigszins aangepast choreografieën slaagde ze er toch in de twee resterende voorstellingen tot een goed einde te brengen.

Historie

De musical Annie is gebaseerd op de strip ‘Little Orphan Annie” van Harold Gray. Martin Charmin kwam op het idee om er een musical van te maken. Hij schreef ook de teksten van de liedjes. De muziek werd gecomponeerd door Charles Strouse. De première van de musical Annie was op 21 april 1977 in New York. Annie stond 6 jaar op Braodway waar 2377 voorstellingen werden gegeven. De musical kreeg zeven Tony Awards, waaronder die voor beste muziek, verhaal, musical en choreografie. Ook in Nederland toerde Annie aanvankelijk twee seizoenen rond door alle grote theaters. In de seizoenen 2005/2006 en 2012/2013 werd Annie in Nederland weer op de planken gebracht.

Verhaal

De roodharige Annie woont in het weeshuis van Miss Hannigan die kinderen haat en die dag en nacht bezopen is. De kinderen moeten hard werken en hebben het heel slecht. Op een dag komt Grace Farrell, de assistente van miljonair Oliver Warbucks, naar het weeshuis. Zij komt een wees ophalen die bij de miljonair kerst mag vieren. De keuze valt op Annie. Het blijkt te klikken tussen de miljonair en Annie. Ze gaan samen op zoek naar Annies ouders, maar dat is niet zo gemakkelijk, want het enige dat Annie van haar ouders heeft is een zilveren medaillon. Oliver Warbucks looft een beloning uit waarna diverse koppels zich melden en zich voordoen als de ouders van Annie. Miss Hannigan doet ook een poging om met haar broer en zijn vriendin de beloning in de wacht te slepen. Hun plannetje slaagt niet, want Oliver Warbucks ontdekt dat de ouders van Annie al jaren geleden gestorven zijn. Uiteindelijk wordt Annie definitief geadopteerd door Oliver Warbucks en kent de musical een happy end.

Filmpjes

Bekijk hier het liedje “Wat een keihard lot” uit Annie.

Het jongerenprogramma kresjTV maakt een mooie reportage over Annie:

Schrijvende pers

Dit artikel stond op 24 woensdag oktober 2012 in De Trompetter/E3 Journaal

Dit artikel stond op woensdag 14 november in de Trompetter/E3 Journaal

Dit artikel stond op zondag 11 november 2012 in het Zondagsnieuws

Dit artikel stond op woensdag 27 februari 2013 in De Trompetter/E3 Journaal