2005 – Sound of Music

Drie voorstellingen (twee avondvoorstellingen en één matineevoorstelling) op dinsdag 29 en woensdag 30 maart 2005 in Theater de Maaspoort in Venlo.

Liedjes

Preludium Alleluia
Bergen zingen
Maria
Ik geloof
Do re mi
Zestien, zeventien
Dingen waar ik zoveel van hou
Zo gaat liefde stuk
Adieu vaarwel
Morgenhymne
Hoe hoog de berg lijkt
Zoveel goeds
Gaudeamus Domino
Lofzang Confitemini Domino Alleluia
Eenzame herder
Edelweiss
Finale Ultimo: Hoe hoog de berg lijkt.

Bijzonderheden van onze productie:

Een paar weken voor de voorstellingen ging een deel van cast, orkest en koor naar de Maaspoort voor de meezingversie van Sound of Music.

Voorafgaand aan de voorstellingen in de Maaspoort voerden we een aantal liedjes op in de Beerendonck in Venlo en Martinushof in Venlo. Orkest, koor en spelers gaven acte de présence. De bewoners genoten met volle teugen en zongen vooral de gregoriaanse kloostergezangen mee.

In de Valuasversie van The Sound of Music zat één liedje dat niet in de oorspronkelijke musical voorkwam. Dat was het nummer “Schepen in de nacht” dat gezongen werd door Janneke Thomassen in de rol van Elsa.

De twee avondvoorstellingen waren zo snel uitverkocht dat er een matineevoorstelling werd toegevoegd.

Bij een wissel tussen twee scènes moest de woonkamer van het podium verdwijnen en de tuin moest opgebouwd worden. De planten vlogen met een snelheid waar Max Verstappen niets bij is het podium op. Dit waren de snelste changementen ooit. Op Koninginnedag (30 april) werd er nog een optreden gegeven in het Nolenspark ter gelegenheid van het Oranjecircus.

Historie

De musical The Sound of Music is gebaseerd op een gelijknamige musicalfilm uit 1965 van Robert Wise. Het script werd geschreven door Howard Lindsay en Russel Crouse. Zij baseerden zich op het boek The story of the Trapp Family Singers uit 1949. In dit boek, dat geschreven werd door Maria von Trapp, vertelt ze hoe hun vlucht van het Oostenrijkse Salzburg naar de Verenigde Staten in 1949, na de anschluss van Oostenrijk bij Duitsland. De musical The Sound of Music ging op 16 november 1959 in première op Broadway in New York. In New York werd de productie 1443 keer gespeeld. Op 18 mei 1961 was de première op West End in Londen. De teller kwam daar tot 2385 voorstellingen. In Nederland was de première in 1961 in Carré.

Verhaal

The Sound of Music vertelt het verhaal van de non Maria die wordt uitgezonden naar het zeven kinderen tellende moederloze gezin von Trapp. Daar raakt ze door haar onbevangenheid en open karakter meer mensen dan ze in eerste instantie zelf beseft. De stugge gekwelde vader leert naar zijn hart te luisteren. De kinderen leren wat liefde, warmte en natuurlijk wat zingen is. Het is een verhaal over de zoektocht naar vrijheid, geluk en liefde.

Schrijvende pers

Op vrijdag 11 maart 2005 stond het volgende artikel in De trompetter:

Op woensdag 16 maart 2005 stond het volgende artikel in het E3 Journaal:

Op woensdag 23 maart stond de volgende aankondiging in het E3 journaal:

Op donderdag 24 maart 2005 stond het volgende artikel in Dagblad de Limburger:

Op vrijdag 25 maart 2005 stond de volgende aankondiging in Dagblad de Limburger:

Op vrijdag 25 maart 2005 stond het volgende artikel in de Trompetter: