2011 – West Side Story

Uitvoeringen

18, 19 en 20 januari 2011 in Theater De Maaspoort in Venlo

Liedjes

Proloog
Jet song
Het gaat beginnen
Feest in de sportzaal
Maria
Vannacht
Amerika
Wijkagent Krupke
Een hart een ziel
Vannacht
Het gevecht
Ik voel me heerlijk
Een plaats voor ons
Cool
Zo een als hij; Ik hoor bij hem
Finale

Bijzonderheden van onze productie:

West Side Story is de enige musical die we twee op de planken hebben gebracht.

We gaven voorstellingen voor groep 8 van basisscholen uit de omgeving. In de pauze mochten de basisschoolleerlingen met onze acteurs op de foto in het decor op het podium.

Na deze musical hebben we voor de eerste keer de “musical experience” georganiseerd. Kinderen van groep 8 maakten in drie workshops zang, dans en toneel kennis met deze drie aspecten die samen een musical zo mooi maken. Tijdens het open huis van het Vlauascollege op 16 februari 2011 werden minivoorstellingen gegeven in de gymzaal waarbij het complete orkest acte de présence gaf. Deze minivoorstellingen werden druk bezocht

Historie

Leonard Bernstein schreef in 1957 de muziek voor de musical West Side Story. De teksten van de nummers kwamen uit de pen van Stephen Sondheim. West Side Story ging in 1957 in première op Broadway. De musical werd hier 732 keer gespeeld. Daarna ging west Side story op tournee. Regisseur en choreograaf van die productie was Jerome Robbins.
West Side Story was in die tijd een hele bijzondere musical, want het was de eerste musical waarbij het verhaal een belangrijke rol speelde. Bij musicals voor west side story was het verhaal altijd ondergeschikt aan zang en dans. Ook in Nederland werd west Side Story diverse keren op de planken gebracht. In 1961 werd van het verhaal een film gemaakt.

Verhaal

Het thema is gebaseerd op het legendarische verhaal van Romeo en Julia van William Shakespeare, toegespitst op elkaar beconcurrerende bendes in de asfaltjungle van New York. De Amerikaanse Jets, geleid door Riff en de Sharks, opgericht door Bernardo en samengesteld uit emigranten uit Puerto Rico haten elkaar tot op het bot. De verbijstering aan beide zijden is groot wanneer de Amerikaanse Tony en de Puertoricaanse Maria elkaar vinden. Deze onmogelijke liefde bloeit heftig op, evenals de vijandschap tussen de bendes. Een relatie tussen de blanke Tony en de Puertoricaanse Maria is absoluut uit den boze. Tijdens een dansavond breekt de hel los. Ondanks het feit dat de musical uit 1957 komt, is het thema nog altijd actueel. Immers ook vandaag de dag leven groepen jongeren op gespannen voet met elkaar en worden liefdes tussen jonge mensen niet altijd door hun omgeving geaccepteerd.

Schrijvende pers

Op woensdag 1 december 2010 stond dit artikel in de Tegelse Courant

Op woensdag 1 december 2010 stond dit artikel in De Trompetter/E3 Journaal

In januari 2011 stond dit in uit in Venlo

Op woensdag 12 januari stond dit artikel in de Trompetter/E3 Journaal

Op zondag 16 januari 2011 stond dit artikel in het Zondagsnieuws

Op dinsdag 18 januari 2011 stond dit artikel in Dagblad de Limburger

Op dinsdag 18 januari 2011 stond dit artikel in De Echo Horst

 woensdag 9 maart 2011 stond dit artikel in De Trompetter/E3 Journaal