2009 – ALLADIN

Uitvoeringen

20, 21 en 22 januari 2009 in Theater de Maaspoort in Venlo.
24, 25 en 26 maart 2009 in ’t Raodhoes in Blerick

Liedjes

Oosterse nacht
Legende van de lamp
Een sprong vooruit
Straatjongens
Zo’n vriend als ik
Vrijheid
Prins Ali
Een nieuw begin
Jafar’s uurtje
Einde van de wereld
De kus
In een donkere nacht
Jasmine loopt weg
Markt
Wondergrot
Woord van Alladin
De strijd

Bijzonderheden van onze productie:

De naam van deze musical kan op twee manieren geschreven worden: Alladin of Aladdin. Wij kozen voor Alladin, dus met dubbele l en maar één d.
Alladin is de eerste musical waarin poppen speelden: de vogel Iago en de tijger Rajah. Beide beesten werden gemaakt door Bob Remmen. Bob Remmen voor zang Iago van een stem en riep zowel Iago als Rajah tot leven.
Brian Zwiggelaar speelde in de musical Abu, de aap. Hij moest de hele musical als een aap over het podium bewegen.
We gaven voorstellingen voor groep 8 van basisscholen uit de omgeving. In de pauze mochten de basisschoolleerlingen met onze acteurs op de foto in het decor op het podium.
In het programmaboekje stond een “In memoriam” van onze musicalvriend Martijn Tacken.
In het laatste gedeelte van de voorbereidingen traden we op bij “Venlo on Ice” en in verzorgingstehuis de Beerendonck.
Omroep Venlo FM wijdde een heel radioprogramma aan onze musical.
De musical Alladin was zo succesvol, dat er werd besloten nog een serie voorstellingen te geven.
Helaas was Theater de Maaspoort in Venlo niet beschikbaar. Daarom weken we uit naar ’t Raodhoes in Blerick. Eigenlijk was alles in het Raodhoes kleiner dan in de Maaspoort. We moesten het nodige improviseren. Het orkest zat gedeeltelijk in de orkestbak en gedeeltelijk in de centrale verwarmingsruimte. Het decor was te groot en moest ingepast worden. Verder moest er een complete vrachtauto met extra techniek ingezet worden omdat ’t Raodhoes veel minder geoutilleerd was dan de Maaspoort. Vanwege plaatsgebrek hadden we alle zalen in gebruik als kleedruimten en grime- en
kapkamer.

Historie

De musical Aladdin is gebaseerd op gelijknamige Walt Disneyfilm uit 1992. In 2011 ging deze musical in Seattle in de Vereneigde Staten in première in het 5th Avenue Theatre. Daarna reisde de musical door Amerika en het Canades Toronto om in 2014 neer te strijken in net new Amsterdam Theatre op Braodway in New York. Aladdin werd geregisseerd door Casey Nicholaw. In musical zaten niet alleen nummers uit de oorspronkelijke film, maar ook nieuwe nummers die voor de musical werden geschreven. Sinds december 2015 is Aladdin ook in Duitsland te zien en wel in Hamburg in Stage
Theater Neue Flora.

Verhaal

Het verhaal gaat over een arme straatjongen, die tot over zijn oren verliefd wordt op de dochter van de sultan, de beeldschone prinses Jasmine. Hij wil de sultan de hand van zijn dochter vragen. Alvorens hij daar de kans voor krijgt, komt grootvizier Jafar erachter dat hij via Alladin een wonderbaarlijke
olielamp (die verborgen ligt in de Grot der Wonderen) te pakken kan krijgen. Door een stommiteit van Abu, Alladins huisdier en vriend, stort de grot in en denkt Jafar de lamp en de jongen nooit meer terug te zien.
Wanneer enkele dagen later een jonge knappe prins Ali zich op audiëntie meldt om met prinses Jasmine te trouwen, herkent Jafar al snel de straatrat Alladin. Na een gevecht om de lamp zegeviert het goede. Alladin en Jasmine komen bij elkaar en, zoals dit in sprookjes hoort te gaan: zij leefden nog lang en gelukkig.

Schrijvende pers

Op vrijdag 29 juli 2007 stond het volgende artikel in de Trompetter:

Op zondag 8 juli 2007 stond het volgende artikel in het Zondagsnieuws: